Votul asupra legilor justiţiei s-a petrecut printre fluierături, vociferări şi aplauze. 

Deputaţii USR au fluierat pe parcursul sesiunii de vot, iar cei de la PNL au bătut cu palmele în bănci. De partea cealaltă, reprezentanţii Puterii au fost văzuţi aplaudând.

Statutul judecătorilor şi procurorilor a fost votat cu sprijinul PSD, ALDE şi UDMR. Proiectul conţine mai multe prevederi controversate, printre care anularea unui articol care menţiona expres independenţa procurorilor.

O ultimă încercare a Opoziţiei

Iniţial, şedinţa de vot final trebuia să aibă loc marţi, dar PSD a devansat-o programând-o pentru astăzi, imediat după şedinţa solemnă dedicată comemorării Regelui Mihai.

Mişcarea PSD a trezit nemulţumirea PNL. Raluca Turcan, liderul grupului PNL, a cerut scoaterea proiectului de pe ordinea de zi, reclamând faptul că la votul pe articole de săptămâna trecută s-a încălcat Regulamentul, transmite România Liberă. Săptămâna trecută, plenul Camerei Deputaţilor a respins toate cele 400 de amendamente ale Opoziţiei. A fost o şedinţă cu scandal, care s-a terminat în jurul orelor 23.00. Pentru a lungi dezbaterile, deputaţii Opoziţiei s-au criticat reciproc în plen, în încercarea de a provoca drepturi la replică. ”Aş vrea să îi intreb pe liderii opoziţiei domnul Dan Barna şi domnul Cristian Seidler, domnul Robert Turcescu, colegul meu Florin Roman şi ai UDMR domnul Kelemen Hunor - cum este posibil ca această majoritate să strângă 165 de voturi pentru? Consider că este imposibil”, a comentat Turcan.

Însă, preşedintele de şedinţă, Gabriel Vlase (PSD) a suspendat drepturile la replică după numai 15 minute.

Deputaţii USR au fluierat pe tot parcursul sesiunii de vot, iar liberalii au bătut cu palmele în bănci.