Costurile sunt estimate la aproximativ 500 de milioane de zloţi (119 milioane de euro).

Centrul va putea primi până la 1.500 de deţinuţi, câteva sute dintre aceştia având posibilitatea de a lucra în atelierele care vor fi amenajate în interiorul închisorii, care ar urma să fie finalizată în anul 2021.

Ministrul adjunct al justiţiei, Patryk Jaki, a declarat că, ani la rând, sistemul penitenciar din Polonia nu a beneficiat de niciun fel de program de modernizare. "Schimbăm acest lucru. Prin măsurile noastre, printre care investiţii de genul celei de la Brzeg, aducem sistemul penitenciar din secolul al XIX-lea direct în secolul al XXI-lea", a apreciat oficialitatea poloneză.

Generalul Jacek Kitlinski, directorul general al sistemului penitenciar polonez, a declarat că, datorită programului de modernizare a acestui sistem, există şansa unei îmbunătăţiri a condiţiilor din închisori, ceea ce va duce totodată la creşterea efectelor resocializării. Generalul Kitlinski a subliniat că, din cauza anilor îndelungaţi de neglijenţă, numeroase închisori poloneze nu îndeplinesc standardele actuale însă, datorită eforturilor în curs, situaţia se îmbunătăţeşte.