Astfel indicele referitor la încredere a crescut la 129,5 puncte, de la 125,9 puncte în octombrie, în timp ce analiştii  se aşteptau doar la 124,8 puncte.

Americanii spun că le este mai uşor să găsească un loc de muncă, iar numărul celor care susţin că afacerile au loc în condiţii dificile a scăzut, transmite MarketWatch, citat de News.ro.

Consumatorii sunt chiar mai optimişti în ceea ce priveşte perspectivele următoarelor şase luni. Un indice privind aşteptările de viitor a crescut la 113,3 puncte, de la 109 puncte. Indicele referitor la situaţia actuală a urcat la 153,9 puncte, de la 152 de puncte.

Economia americană a avansat cu 3% timp de două trimestre, fiind posibil să înregistreze un ritm similar pentru al treilea trimestru consecutiv, prima oară după 2004-2005.

Şomajul este la cel mai redus nivel din ultimii 17 ani, iar cea mai mare problemă pe piaţa muncii este deficitul de muncitori calificaţi.

Americanii nu au mai avut o percepţie atât de bună despre economie de la sfârşitul preşedinţiei lui Bill Clinton.

Dacă autorităţile de la Washington vor aproba reducerile de impozite, economia ar putea beneficia de un nou impuls la începutul anului 2018.

”Oamenii intră în sezonul sărbătorilor foarte optimişti şi anticipează că economia va creşte cu un ritm sănătos în primele luni ale anului 2018”, a spus Lynn Franco, director în domeniul indicatorilor economici la Conference Board.