Incidentele de la Bruxelles: Patru persoane aduse în faţa justiţiei; Un poliţist rănit

Incidentele de la Bruxelles: Patru persoane aduse în faţa justiţiei; Un poliţist rănit
Sursa: www.agerpres.ro Foto: reuters.com 26.11.2017 18:20
Patru persoane vor fi aduse în faţa justiţiei după violenţele care au avut loc sâmbătă în urma unei manifestaţii la Bruxelles, incident care a alimentat din nou polemica privind securitatea în capitala belgiană şi modul în care poliţia locală gestionează reuniunile, relatează AFP.

Forţele de ordine au efectuat 71 de arestări după incidentele care s-au soldat cu un rănit în rândul poliţiştilor. După verificări, trei minori şi un major au fost puşi la dispoziţia justiţiei belgiene, a explicat purtătoarea de cuvânt al parchetului din Bruxelles, Ine Van Wymersch.

Există mai multe acuzaţii împotriva acestora, de la tentativa de furt prin efracţie până la distrugere, loviri şi răniri precum şi port de arme.

Un poliţist se află încă în spital pentru fractură de craniu după ce a fost lovit de un glonţ în cap, viaţa sa nefiind în pericol, a adăugat purtătoarea de cuvânt.

Parchetul intenţionează să solicite arestarea individului major implicat în acest incident, a precizat ea.

'Toleranţa zero este aplicabilă împotriva acestor tineri care distrug proprietatea altora', a scris pe Twitter ministrul belgian al Afacerilor Interne, Jan Jambon.

Aproximativ 71 de persoane au fost reţinute sâmbătă după-amiază într-un zonă comercială din Bruxelles după ce un grup de persoane care participaseră la o manifestaţie a devastat câteva magazine şi a agresat forţele de ordine, a informat poliţia locală, relatează AFP.

Este pentru a treia oară când violenţe izbucnesc la Bruxelles în două săptămâni. La 15 noiembrie, o adunare neautorizată organizată de o vedetă a reţelelor sociale a degenerat atunci când poliţia a încercat să împrăştie participanţii.

Patru zile mai devreme, o serie de violenţe au marcat calificarea Marocului la viitorul Campionat Mondial de Fotbal.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI