Facebook, decizie radicală privind propaganda rusă; Ce va face până la finalul anului

Facebook, decizie radicală privind propaganda rusă; Ce va face până la finalul anului
Sursa: jurnal.md/digi24.ro Foto: jurnal.md 23.11.2017 11:11
Compania Facebook a luat decizia de a le divulga utilizatorilor care sunt paginile sau conturile de pe reţeaua sa create de Rusia în scopuri propagandistice, răspunzând unei cereri a Congresului SUA de a face lumină în subiectul amestecului autorităţilor de la Kremlin în alegeri prezidenţiale americane de anul trecut.

Este vorba de un instrument care va fi integrat până la sfârşitul acestui an în centrul de asistenţă online al Facebook, relatează Bloomberg, potrivit The Moscow Times.

„Cum pot vedea dacă mi-a plăcut sau am urmărit o pagină pe Facebook ori un cont Instagram creat de Agenţia de Cercetare a Internetului?”, este întrebarea la care va răspunde noul instrument.

Agenţia de Cercetare a Internetului (ACI) este firma rusă care a creat mii de „postări incendiare” de pe conturi false sub identitate americană.

Utilizatorii americani vor putea vedea o listă a conturilor pe care le-au urmărit din ianuarie 2015 şi până în august 2017.

Acesta este efortul cel mai direct de până acum al Facebook de a le arăta utilizatorilor dacă au fost sau nu „infectaţi” de postările ACI, care au atins un număr estimat de 150 de milioane de persoane şi au stârnit controverse în legătură cu dreptul de port-armă, imigraţie, relaţii interrasiale şi religie în Statele Unite.

„Este important ca oamenii să înţeleagă modul în care actorii străini au încercat să semene divizarea şi neîncrederea folosind Facebook înainte şi după alegerile din SUA din 2016”, a precizat compania, potrivit Bloomberg.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI