Preşedintele Iranului anunţă sfârşitul reţelei teroriste Stat Islamic

Preşedintele Iranului anunţă sfârşitul reţelei teroriste Stat Islamic
Sursa: jurnal.md/Mediafax Foto: Hepta 21.11.2017 11:56
Hassan Rouhani, preşedintele Iranului, a declarat, marţi, că a venit sfârşitul reţelei teroriste Stat Islamic, în contextul în care organizaţia jihadistă a pierdut teritorii importante din Siria şi Irak, informează Reuters.

În plus, generalul Gărzilor Revoluţionare iraniane, Qassem Soleimani, a anunţat şi el sfârşitul reţelei teroriste Stat Islamic, afirmând că operaţiunile iraniene din Siria şi din Irak şi-au atins scopurile.

Recent, presa iraniană a publicat imagini cu Soleimani în Albu Kamal, un oraş situat în estul Siriei, recuperat de sub controlul militanţilor jihadişti.

Membri ai Gărzilor Revoluţionare au luptat în sprijinul preşedintelui sirian Bashar Al Assad şi al guvernului central de la Bagdad ani de zile. Peste o mie de membri ai acestora, inclusiv înalţi comandanţi, au fost ucişi în Siria şi Irak.

Săptămâna trecută, coaliţia antiteroristă coordonată de Statele Unite a anunţat că reţeaua teroristă Stat Islamic a pierdut 95% dintre teritoriile ocupate în anul 2014 în Siria şi Irak.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI