​Procurorii spanioli cer mandat european de arestare pe numele lui Carles Puigdemont

​Procurorii spanioli cer mandat european de arestare pe numele lui Carles Puigdemont
Sursa: jurnal.md Foto: AP 02.11.2017 18:16
Procurorul general al Spaniei a cerut emiterea unui mandat european de arestare pe numele fostului lider catalan Carles Puigdemont pentru rolul său în referendumul pe tema independenţei regiunii.

În plus, procurorul general a cerut mandate de arestare pe numele a altor patru foşti oficiali ai regiunii catalane. Aceştia sunt cercetaţi pentru rebeliune, răzvrătire şi folosirea defectuasă a fondurilor publice.

Mai mulţi membri ai fostului Guvern catalan s-au prezentat astăzi la instanţa din Madrid, unde vor fi judecaţi pentru rebeliune, răzvrătire şi deturnarea fondurilor publice, transmite Agerpres. Cu toate acestea, Carles Puigdemont nu s-a prezentat la audieri.

Anterior, preşedintele Curţii Supreme de Justiţie din Spania a avertizat instanţa ar putea emite un mandat de arestare pe numele lui Puigdemont.

„Când cineva nu se prezintă pentru a depune mărturie după ce a fost citat de un judecător, în Spania sau în orice altă ţară a UE, în mod normal este emis un mandat de arestare”, a declarat preşedintele Curţii Supreme de Justiţie, Carlos Lesmes.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI