Kosovo: Un deputat al opoziţiei, condamnat la închisoare pentru atacul cu grenadă asupra Parlamentului, de anul trecut

Kosovo: Un deputat al opoziţiei, condamnat la închisoare pentru atacul cu grenadă asupra Parlamentului, de anul trecut
Sursa: www.agerpres.ro Foto: REUTERS 18.11.2017 08:11
Patru opozanţi din mişcarea Vetëvendosje (Autodeterminare), dintre care un deputat, au fost condamnaţi la pedepse cu închisoarea pentru "terorism", fiind consideraţi vinovaţi pentru aruncarea unei grenade asupra Parlamentului, în 2016, transmite AFP.

Purtătorul de cuvânt al Vetëvendosje (stânga naţionalistă) şi deputat, Frashër Krasniqi, a fost condamnat la pedeapsa cea mai mare, opt ani de închisoare. El a denunţat o "afacere politică orchestrată" împotriva lui şi a colegilor săi.

El a rămas în detenţie, la fel ca şi ceilalţi doi bărbaţi condamnaţi, în timp ce o femeie, care a primit o pedeapsă de doi ani de închisoare, a fost eliberată.

Grenada nu a provocat decât pagube uşoare parlamentului.

La acel moment, Vetëvendosje se opunea unui acord de delimitare a frontierei cu Muntenegru, negociat cu Podgoriţa de guvernul precedent, document neratificat încă de parlamentul kosovar.

Şase opozanţi au fost arestaţi pentru atacul contra Parlamentului şi alte două acţiuni de aceeaşi natură. Unul dintre ei a fost eliberat rapid, în timp un altul, Astrit Dehari, un student la medicină de 26 de ani, a murit în detenţie în circumstanţe calificate drept "suspecte" de către justiţie.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI