Atentat sinucigaş la Kabul: Bilanţul a ajuns la cel puţin 9 morţi; SI revendică atacul

Atentat sinucigaş la Kabul: Bilanţul a ajuns la cel puţin 9 morţi; SI revendică atacul
Sursa: www.mediafax.ro Foto: hepta 16.11.2017 16:17
Cel puţin nouă persoane au decedat, iar alte nouă persoane au fost rănite, în urma unui atentat sinucigaş la un hotel din Kabul unde avea loc un miting politic, atacul fiind revendicat de reţeaua teroristă Stat Islamic, informează Reuters şi postul France 24.

Incidentul s-a produs în zona Khair Khana din Kabul, în faţa unei săli de nunţi, potrivit agenţiei Dpa.

În apropierea locului unde s-a produs explozia se desfăşura un miting politic la care participau susţinători ai liderului regional Atta Mohammad Noor, guvernatorul provinciei Balkh şi figură marcantă a partidului Jamiat-i-Islami, potrivit Reuters online.

Un purtător de cuvânt al Ministerului afgan de Interne a anunţat că un atacator sinucigaş s-a apropiat de hotelul unde avea loc mitingul politic. Printre cei decedaţi se numără şi cinci poliţişti, a precizat oficialul.

Oficialii afgani au declarat că atacatorul a detonat încărcătura explozivă pe care o avea asupra sa în momentul în care a fost oprit de forţele de securitate la intrarea în hotel.

Najib Danish, un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne, a precizat că în urma atacului au fost ucişi şapte poliţişti şi doi civili, iar alte nouă persoane au fost rănite, potrivit site-ului postului France 24.

Noor, un critic al preşedintelui afgan Ashraf Ghani, nu era prezent la eveniment, a anunţat unul din consilierii săi.

Insurgenţii talibani au anunţat rapid că nu au nicio legătură cu atentatul.

Pe de altă parte, reţeaua teroristă Stat Islamic a revendicat, prin propria agenţie de ştiri, Amaq, atacul, fără ca însă să ofere vreo dovadă în acest sens.

"Un atacator sinucigaş al Stat Islamic şi-a detonat centura explozivă la o adunare a membrilor Gameaya Islamiya în mijlocul oraşului Kabul", se afirmă într-o declaraţie dată publicată pe site-ul Amaq.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI