Peste 200.000 de gospodării sunt în continuare fără electricitate, după ce furtuna a lăsat luni fără locuinţe 360.000 de case, au anunţat media locale şi furnizorul de electricitate ESB Networks.

Furtuna a trecut pe deasupra Irlandei şi a ajuns în cursul nopţii deasupra vestului Scoţiei, nordului Ţării Galilor şi nordului Angliei, dar serviciul meteorologic irlandez, Met Eireann, a emis o avertizare de vânt puternic în larg pentru ziua de marţi.

O femeie de circa 50 de ani a murit în sud-estul Irlandei când maşina în care se afla a fost lovită de un copac în cădere în apropierea satului Aglish din Waterford, în timp ce un bărbat a murit într-un accident similar tot luni în zona Dundalk.

Furtuna a avut şi o victimă indirectă, întrucât un bărbat de circa 30 de ani a murit în urma unui accident survenit în timp ce tăia cu drujba un copac căzut în comitatul Tipperary luni.

Met Office din Marea Britanie a anunţat că furtuna slăbeşte în timp ce se îndreaptă spre Scandinavia, dar a avertizat că vântul va fi puternic şi marţi.

"Serviciile rutiere, feroviare şi de feribot ar putea fi afectate, iar anumite drumuri şi poduri ar putea fi închise", a anunţat Met Office, precizând că sunt posibile întreruperi ale energiei electrice sau avarierea unor clădiri.