Pinguinii mănâncă de obicei crustacee mici, iar întinderea mai mare a calotei face ca accesul la hrana marină să fie mai dificil, scrie The Independent.

În urmă cu patru ani, aceeaşi colonie a suferit un şoc similar. Atunci era alcătuită din 20.196 de perechi şi niciuna nu a putut creşte pui. Atunci, o cantitate neobişnuit de mare de calotă glaciară, alături de ploi, vreme caldă şi o scădere bruscă a temperaturii au dus la degerarea puilor.

„Pinguinii Adélie sunt unele dintre cele mai rezistente animale de pe planeta noastră”, a precizat Rod Downie, directorul programelor de conservare a speciilor polare de la WWF. 

Mai mult decât atât, zona poate fi ameninţată de pescuit. „Riscul deschiderii acestei zone pentru pescadoare, care ar intra în competiţie pentru hrană cu pinguinii care îşi revin după două catastrofe în doar patru ani, este de neconceput”, adaugă acesta.

Oficialul de la WWF sugerează că zona trebuie inclusă în ceea ce se numeşte marine protected area(MPA), o zonă protejată care nu trebuie afectată de activităţile antropice, potrivit descopera.ro.

„Regiunea este afectată de schimbările de mediu care sunt asociate cu ruperea gheţarului Mertz în 2010”, a precizat Yan Ropert-Coudert, care conduce programul de studiere al pinguinilor din această colonie. „O MPA nu ar remedia aceste schimbări, dar ar preveni mai multe impacturi negative, rezultate în urma activităţii omului, precum turismul sau pescuitul”.