Extratereştrii respectivi îşi au originile tot în fiinţe bilogice, precum oamenii. Şi civilizaţia noastră actuală face paşti spre o lume post-biologică. Sunt dezvoltate implanturi pentru creiercare să îmbunătăţească performanţele congnitive şi de memorare ale oamenilor, într-o lume în care vor concura cu maşini înzestrate cu inteligenţă artificială pentru locuri de muncă şi resurse. Potrivit cercetătoarei, formele de viaţă bazate pe siliciu au multe avantaje comparativ cu cele bazate pe carbon. Pot călători în spaţiu fără scuturi anti-radiaţii, nu se îmbolnăvesc, nu obosesc şi au o putere de procesare a informaţiilor mult mai mare. Totuşi, Schneider nu exclude posibilitatea ca viaţa să nu existe nicăieri altundeva în univers. 
 
Lordul Martin Rees, un astrofizician care ocupă funcţia de Astronomer Royal la curtea Reginei Elisabeta a II-a, crede şi el că perioada ocupată de inteligenţa organică pe Terra, căreia îi aparţin oamenii, va fi doar una scurtă, o mică licărire undeva pe calea dintre apariţia primelor semne de viaţă acum 4 miliarde de ani şi miliardele de ani în care maşinile vor stăpâni planeta şi universul, potrivit Go4it.

Astrofizicianul a vorbit şi despre extratereştri: dacă omenirea va supravieţui, abia peste câteva secole va deţine tehnologia necesară pentru a descoperi viaţa în univers. Lordul crede că formele de inteligenţă cu care omenirea va lua contact vor fi total diferite de cele pe care le cunoaştem. „Va fi un fel de entitate electronică”, a declarat el. Cu alte cuvinte, aceşti extratereştri vor fi, cel mai probabil, inteligenţa electronică în care au evoluat maşinile în altă parte a spaţiului.