"Eu sunt preşedintele tuturor francezilor", a declarat Macron duminică seară pentru televiziunea TF1, ca răspuns la criticile tot mai numeroase faţă de promovarea unui program pro-liberal.
   
Un sondaj Harris Interactive pentru radioul RMC arată că 61% dintre cei 856 de respondenţi nu apreciază performanţa lui Macron.
   
Potrivit sondajului efectuat online duminică, după primul interviu televizat al lui Macron de la învestirea sa pe 7 mai, jumătate dintre respondenţi au declarat ca sunt mulţumiţi de politica externă a preşedintelui şi patru din zece au afirmat că susţin propunerile sale economice.
   
În interviul de 70 de minute, şeful statului în vârstă de 39 de ani a mai declarat: "Ne ocupăm de Franţa acolo unde lucrurile nu merg bine". "Fac ceea ce am spus că voi face în timpul campaniei electorale (...). Vor fi mereu rezistenţe, comentarii (...). Eu nu sunt aici pentru a gestiona sau reforma, ci pentru a transforma", a spus el.
   
Cota popularităţii lui Macron a scăzut de la alegerea sa în urmă cu cinci luni, diminuată de reforma codului muncii, reducerile bugetare şi scăderea subvenţiilor pentru locuinţe.
   
În ciuda protestelor de stradă, Macron a semnat luna trecută controversata reformă privind codul muncii, care relaxează regulile rigide privind locurile de muncă, oferind mai multă flexibilitate companiilor pentru angajarea şi concedierea lucrătorilor şi o mai mare libertate în ceea ce priveşte salariile şi condiţiile de muncă.