„Acuzaţii nefondate care nu sunt susţinute de nimic şi care sunt reluate într-un mod neprofesionist. Nu ştim pe ce informaţii, de fapt, se bazează", a declarat Peskov, care a adăugat că Rusia nu cunoaşte obiectivul real al autorilor raportului serviciilor secrete privind atacurile cibernetice.

Oficialul rus a mai spus că acuzaţiile echivalează cu o „vânătoare de vrăjitoare".

Peskov a mai subliniat că Rusia neagă categoric afirmaţiile privind presupusa implicare a oficialilor ruşi în atacurile cibernetice împotriva Statelor Unite.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a ordonat campania de influenţare a rezultatului scrutinului prezidenţial din SUA în scopul facilitării victoriei lui Donald Trump şi în ambiţia de a submina sistemul liberal-democratic occidental, au concluzionat serviciile secrete americane, potrivit Raportului de evaluare elaborat de Comunitatea serviciilor de informaţii din SUA.

„Vladimir Putin şi Administraţia Rusiei au încercat să crească şansele electorale ale lui Donald Trump prin discreditarea lui Hillary Clinton şi prezentarea candidatei democrate în mod nefavorabil. Toate cele trei agenţii de informaţii americane sunt de acord cu această concluzie", se afirmă în raportul publicat vineri.