Un tribunal federal menţine condamnarea la 14 ani de închisoare împotriva agresorului candidatei pro-refugiaţi la primăria Koln

Un tribunal federal menţine condamnarea la 14 ani de închisoare împotriva agresorului candidatei pro-refugiaţi la primăria Koln
Sursa: www.agerpres.ro Foto: EPA 09.01.2017 16:13
Curtea federală de Justiţie din Karlsruhe a menţinut luni condamnarea la 14 ani de închisoare împotriva bărbatului care a înjunghiat-o pe Henriette Reker, cu o zi înainte ca aceasta să fie aleasă primar al oraşului Koln, transmite DPA.

Tribunalul federal a respins apelul înaintat de Frank S., condamnat de o instanţă din Dusseldorf în luna iulie pentru tentativă de omor împotriva Henriettei Reker.

Inculpatul, un şomer în vârstă de 44 de ani, a recunoscut că a atacat-o pe dna Reker din cauza poziţiei acesteia în favoarea refugiaţilor, dar a negat că ar fi intenţionat să o ucidă.

Agresorul era cunoscut de autorităţi pentru activităţile sale în mediile de extremă dreapta în anii 1990, presa germană scriind că bărbatul a făcut parte dintr-o mişcare neonazistă.

La momentul atacului, Reker răspundea din partea primăriei de organizarea primirii refugiaţilor în oraş. Candidată independentă susţinută de Uniunea Creştin-Democrată (CDU), de Verzi şi de Partidul Liber Democrat (FDP), Reker a făcut din integrarea solicitanţilor de azil o temă cheie în programul său electoral.

În urma rănilor suferite, Henriette Reker a fost plasată în comă indusă. Ea şi-a preluat mandatul la cinci zile după agresiune, pe când se afla încă în spital.

Ştiri similare

Ştiri NON-STOP