Cele mai grave inundaţii în sudul Thailandei din ultimele decenii: 25 de morţi, un milion de persoane afectate

Cele mai grave inundaţii în sudul Thailandei din ultimele decenii: 25 de morţi, un milion de persoane afectate
Sursa: agerpres.ro Foto: EPA 09.01.2017 18:32
Inundaţiile înregistrate în sudul Thailandei s-au soldat cu 25 de morţi şi au afectat peste un milion de alte persoane de la începutul anului, în contextul celor mai grave fenomene naturale de acest fel înregistrate în regiune în ultimele decenii, relatează DPA.

Majoritatea celor 25 de victime au murit înecate, iar peste 1,1 milioane de persoane din 12 provincii au fost afectate de condiţiile meteorologice extreme, a indicat directorul Departamentului de prevenire şi combatere a dezastrelor. Potrivit prognozelor meteorologice, precipitaţiile neobişnuit de abundente vor continua până marţi.

În provincia Nakhon Si Thammarat, zece crocodili au scăpat sâmbătă dintr-o incintă a unei grădini zoologice, potrivit presei locale, iar în prezent autorităţile locale încearcă să dea de urma animalelor pierdute. Potrivit unor declaraţii făcute luni reporterilor de reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei, cele cel puţin 2.000 de şcoli afectate de inundaţii în regiunea respectivă urmează să fie închise. De asemenea, aeroportul din Nakhon Si Thammarat va rămâne închis până miercuri.

Ştiri similare

Ştiri NON-STOP