În apropiere de Hanovra (nordul ţării) un şofer a murit după ce a pierdut controlul maşinii, care a ieşit de pe şosea şi s-a izbit de un copac. Pe o autostradă din nordul ţării poleiul a provocat o ciocnire în lanţ care a implicat mai multe autoturisme şi a provocat şase răniţi, printre care şi copii.

Un caz similar s-a produs pe autostrada A30, din vestul ţării, unde s-au ciocnit două camioane şi 14 maşini, provocând patru răniţi uşor. La Hanovra a fost întreruptă circulaţia autobuzelor ca urmare a poleiului, iar echipele de salvare au fost chemate să intervină în 250 de cazuri produse din cauza poleiului.

Majoritatea cazurilor au implicat persoane care au căzut şi au suferit fracturi sau contuzii şi a trebuit să fie transportate la spital. La Hamburg s-au produs cazuri similare, dar nu s-au înregistrat răniri grave.

Serviciul Meteorologic Naţional German (DWD) a avertizat că duminică stratul de gheaţă se va menţine pe numeroase drumuri din vestul şi centrul ţării şi a recomandat cetăţenilor să nu iasă, pe cât posibil, din case.