Un şofer de camion a murit când maşina pe care o conducea a derapat pe un drum înzăpezit din Kentucky, iar autorităţile investighează şi alte decese survenite în Georgia, Oregon şi Maine din cauza condiţiilor meteorologice.

Carolina de Nord se află în stare de urgenţă după trecerea acestei furtuni care a lăsat 18.000 de case fără curent şi a produs peste 260 de accidente de trafic în această regiune. Pe aeroporturile din Raleigh şi Charlotte, care operează limitat, au fost anulate peste 120 de zboruri şi sunt înregistrate întârzieri.

Unele oraşe din centrul statului, precum Greensboro, Winston-Salem şi High Point, s-au trezit dimineaţa cu un strat de zăpadă de 20 de centimetri în timp ce în alte oraşe ca Mebane, din comitatul Alamance, zăpada depăşeşte 25 de centimetri.

Guvernatorul din Carolina de Nord, democratul Roy Cooper, a cerut populaţiei să rămână în case şi să nu folosească şoselele acoperite cu un strat de gheaţă. Aproximativ 1.500 de maşini de deszăpezire lucrează pentru a curăţa drumurile şi autostrăzile interstatale.

Potrivit Administraţiei Naţionale Oceanice şi Atmosferice (NOAA), furtuna va lăsa în urmă mari cantităţi de zăpadă în numeroase state de pe coasta de est a ţării. Guvernatorii statelor Carolina de Nord, Carolina de Sud, Georgia şi Alabama au declarat stare de urgenţă în faţa venirii furtunii care se va prelungi până duminică.

Oraşul New York şi localităţile învecinate sunt de asemenea afectate de această furtună, unde se aşteaptă acumularea unui strat de zăpadă de 15 centimetri.

Autorităţile au avertizat că în cursul acestui sfârşit de săptămână drumurile interstatale vor continua să rămână un pericol, ca urmare a temperaturilor scăzute ce vor împiedica ca stratul de gheaţă şi de zăpadă să se topească.