Un important punct de trecere a frontierei între Canada şi SUA, redeschis după o alertă cu bombă

Un important punct de trecere a frontierei între Canada şi SUA, redeschis după o alertă cu bombă
Sursa: www.agerpres.ro Foto: twitter.com/RCMP 07.01.2017 11:17
Serviciile de pază a frontierei canadiene au anunţat redeschiderea vineri după-amiază a unuia dintre cele mai importante puncte de trecere a graniţei între Canada şi SUA, care fusese blocat câteva ore în urma unei alerte cu bombă.

„Punctul de frontieră de la Saint-Bernard-de-Lacolle pe autostrada 15 este redeschis acum”, a indicat Agenţia serviciilor de la frontieră a Canadei.

Traficul fusese întrerupt total timp de aproape patru ore în ambele sensuri în acest punct al frontierei situat la 60 km sud de Montreal, pe autostrada spre New York.

Ca urmare a unui "apel telefonic care ameninţa că vizează vămile", punctul de frontieră fusese închis, a indicat pentru AFP, Ingrid Asselin, membră a Securităţii din Quebec.

La puţin timp după ora locală 9:00 (14:00 GMT), forţele de ordine evacuaseră toate clădirile acestui important punct de frontieră şi au trecut la percheziţionarea lor amănunţită.

Peste două milioane de vizitatori tranzitează anual prin acest punct de trecere situat între provincia canadiană Quebec şi statul american New York.

În urma închiderii lui, automobiliştii şi şoferii rutieri au fost nevoiţi să facă un ocol prin punctele vamale cele mai apropiate, situate la 20 km spre vest sau 50 km spre est.

Ştiri similare

Ştiri NON-STOP