Forţele americane spun că liderul ISIS Mahmud al-Isawi a fost omorât. El a devenit al 16-lea membru important al reţelei ISIS ucis în 2016. A murit în urma unui atac aerian asupra oraşului sirian Raqqa.

 Al-Isawi a sprijinit grupurile media şi pentru informaţii secrete din Fallujah, înainte de a se muta la Raqqa. 

Şeful propagandei ISIS a fost ucis în loviturile aeriene ale coaliţiei conduse de SUA, în capitala autoproclamată a extremiştilor. Moartea sa, care a avut loc în 31 decembrie 2016, a fost confirmată de comandanţi ai armatei americane din regiune, azi, scrie Daily Mail. 

CENTCOM (Comandamentul Central al SUA) a identificat ţinta ca fiind Al-Isawi, cel care gestiona resursele financiare şi dădea instrucţiuni în ceea ce priveşte propaganda şi îi sprijinea pe cei care se ocupau de informaţiile secrete.

Al-Isawi facilita călătoriile transregionale cu alţi operatori şi lucra îndeaproape, având o relaţie, cu Abd al-Basit al -Iraqi, emirul grupării din Orientul Mijlociu.Al-Iraqi a fost ucis într-un alt raid aerian al coaliţiei, în 2 noiembrie.

„Moartea sa, combinată cu moartea recentă a mai multor lideri ISIS care puneau la cale atacuri teroriste, a afectat reţeaua regională a ISIS şi va forţa gruparea să-şi concentreze atenţia asupra securităţii interne”, au arătat americanii de la CENTCOM. Ei au adăugat că coaliţia va continua „să găsească şi să elimine teroriştii ISIS, care pun la cale şi conduc atacuri împotriva naţiunilor din coaliţie şi a aliaţilor lor, indiferent unde s-ar ascunde”.

În războiul devastator din Siria au murit până acum, în ultimii 6 ani, mai mult de 312.000 depersoane şi milioane de oameni au fost nevoiţi să-şi părăsească locuinţele.