Tirurile de peste 12 tone nu pot circula pe majoritatea drumurilor din Bulgaria, nu doar pe cele din zona de nord-est. Însă traficul este cel mai afectat în zonele estice şi de nord, toate drumurile din regiunile Shoumen, Razgrad, Silistra, Turgovishte şi Ruse fiind închise. O situaţie similară se produce în regiunea Dobrich.

Aproximativ 63 de localităţi din regiunea Razgrad au rămas fără electricitate şi apă din cauza ninsorilor puternice, conform autorităţilor locale bulgare.

Mai multe drumuri au fost închise şi s-au înregistrat căderi de curent în regiunea Lovech, unde 25 de aşezări nu mai dispun de energie electrică. În regiunea Turgovishte peste 40 de aşezări au rămas fără curent.

Poate cea mai gravă situaţie se înregistrează în regiunea Ruse, unde doar oraşul Ruse şi încă două sate mai au energie electrică.

Între timp autorităţile bulgare au apelat la ajutorul armatei pentru a deszăpezi drumurile din jurul portului la Dunăre Svishtov.

Toate autovehiculele care circulă prin regiunea sudică Smolyan trebuie să fie dotate cu lanţuri antiderapante.

La Sofia, vineri dimineaţă, stratul de zăpadă avea 25 de centimetri, iar serviciul de meteorologie a anunţat că va continua să ningă în cursul zilei.