Jeanette Epps va fi primul astronaut afroamerican din echipajul ISS

Jeanette Epps va fi primul astronaut afroamerican din echipajul ISS
Sursa: www.agerpres.ro Foto: alchetron.com 05.01.2017 16:59
NASA a anunţat miercuri selecţionarea lui Jeanette Epps, 46 de ani, pentru a face parte din echipajul Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS), aceasta urmând să devină primul astronaut afroamerican, care va ajunge la bordul avanpostului orbital, conform AFP.

Jeanette Epps este de profesie fizician şi a lucrat şi pentru CIA. Ea va face parte din echipajul ISS în calitate de inginer de zbor şi va porni în misiune în 2018, alături de compatriotul său Andrew Feustel, un veteran al zborurilor spaţiale, potrivit unui comunicat dat publicităţii de NASA.

În total, 16 astronauţi de culoare, dintre care 5 femei, au făcut parte dintre cei 321 de astronauţi selectaţi de NASA de la începuturile agenţiei şi până în prezent. Unul dintre aceşti astronauţi afroamericani este Charles Bolden, care deţine funcţia de administrator al NASA.

Toţi astronauţii de culoare au participat la misiuni ale navetelor spaţiale, însă Jeanette Epps va deveni prima persoană afroamericană din echipajul ISS.

Staţia orbitală este ocupată de echipaje de câte 6 astronauţi, care efectuează diferite misiuni pe orbită timp de 6 luni.

Jeanette Epps, deţinătoarea unui doctorat în inginerie aerospaţială la Universitatea din Maryland, a fost aleasă în iulie 2009, alături de alţi 13 candidaţi, în cadrul unei preselecţii organizate de NASA. Ea a urmat cursuri de limba rusă pentru a putea colabora cu cosmonauţii ruşi, care fac parte din echipajul ISS.

Ştiri similare

Ştiri NON-STOP