Mai multe drumuri au fost blocate fie de copaci căzuţi, fie de maşini care au derapat, iar o serie de trenuri nu au circulat joi dimineaţă. Un tren de mare viteză a lovit un copac în nordul Boemiei, dar nimeni nu a fost rănit.

Potrivit Poliţiei, numărul de accidente rutiere a fost relativ mare în noaptea de miercuri spre joi, dar unul singur s-a soldat cu victime. Un bărbat a murit în estul Boemiei după ce a coborât din maşina sa şi a fost lovit de un vehicul care a derapat.

Zăpada a provocat probleme în trafic şi în Austria, potrivit Global Times. Mai multe drumuri au fost închise, iar numeroase TIR-uri au rămas înzăpezite.

Circulaţia trenurilor a fost închisă parţial pe mai multe linii din Austria Inferioară, din cauza crengilor căzute pe şine.

La Viena, miercuri, vântul a bătut cu 90 de kilometri pe oră, rupând crengi şi dărâmând ţigle de pe clădiri.

În zona muntoasă din Polonia stratul de zăpadă a depăşit o jumătate de metru. Aproape 16.000 de oameni au rămas fără curent electric din cauza ninsorii abundente şi a vântului puternic, scrie news.pl.

Temperaturile au scăzut în nord-est până la minus 17 grade Celsius, iar autorităţile au avertizat persoanele fără adăpost că sunt în pericol şi le-a îndemnat să meargă în adăposturile deschise special.
Meteorologii au avertizat că ninsorile vor continua până în weekend.

În nordul Germaniei, furtunile au provocat inundaţii şi au avariat falezele de pe malul Mării Baltice, relatează Associated Press. „A fost cea mai puternică furtună din 2006”, a declarat un reprezentant al Biroului Federal pentru Transport Naval şi Hidrografie, Jurgen Holfert.

Inundaţii au fost înregistrate la Flensburg şi pe insula Usedom din apropiere de graniţa cu Polonia, unde chioşcurile de pe faleză au fost luate de apă.