Franţa: Fostul premier Manuel Valls, învingător în alegerile primare ale stângii

Franţa: Fostul premier Manuel Valls, învingător în alegerile primare ale stângii
Sursa: www.agerpres.ro Foto: entrehub.org 05.01.2017 11:07
Fostul premier francez Manuel Valls, care a demisionat luna trecută pentru a participa în alegerile primare ale stângii, rămâne favoritul clar la câştigarea acestui scrutin, indică un sondaj de opinie dat publicităţii joi, preluat de Reuters.

Valls este creditat cu 43% din intenţiile de vot în primul tur al alegerilor primare, programat la 22 ianuarie, fiind urmat de Arnaud Montebourg, fost ministru al economiei, cu 25%, şi de Benoit Hamon, cu 22%.

Fostul prim-ministru l-ar învinge pe oricare dintre contracandidaţi în turul secund, la 29 ianuarie, cu un procent între 55% şi 57% din voturi, relevă sondajul Harris Interactive, realizat pentru France Televisions.

Sondajul a fost realizat online în perioada 2-4 ianuarie, în rândul a 6.245 de persoane cu drept de vot, dintre care 478 de votanţi înregistraţi, care şi-au declarat intenţia fermă de a participa în alegerile primare.

Rezultatele sunt similare celor reieşite din anchete întreprinse în luna decembrie.

Acestea îl arată însă pe Valls, asociat îndeaproape cu mandatul preşedintelui impopular François Hollande, cu şanse foarte reduse de a câştiga scrutinul prezidenţial. Anchetele îl plasează pe locul al cincilea, care i-ar aduce eliminarea chiar din primul tur, care va avea loc pe 23 aprilie. Pentru turul decisiv, aceleaşi sondaje îl creditează cu prima şansă pe fostul premier conservator François Fillon, în faţa preşedintei Frontului Naţional (extrema dreaptă), Marine Le Pen.

Ştiri similare

Ştiri NON-STOP