„Ea s-a apropiat de campamentele militare şi a încercat să traverseze şoseaua în direcţia taberei de persoane strămutate”, a relatat Musa Ahmad, care lucrează în sprijinul armatei nigeriene împotriva grupării islamiste Boko Haram. „Soldaţii i-au ordonat să se oprească, dar ea i-a ignorat. Au ameninţat că vor trage asupra ei şi atunci fetiţa s-a supus ordinelor şi şi-a ridicat hijab-ul. Avea explozibili asupra sa, pe care i-a activat şi a explodat”, a explicat Ahmad.

Atacul, care a avut loc în localitatea Banki, în statul Borno, la frontiera cu Camerunului, nu s-a soldat cu victime în afară de fetiţa sinucigaşă.

Potrivit martorului respectiv, la 18 ianuarie, o femeie însoţită de un adolescent au fost ucişi de explozia centurilor lor în timp ce refuzau să se supună unei percheziţii. În aprilie 2016, cel puţin şapte persoane au fost ucise în tabăra lor într-un dublu atentat sinucigaş comis de către două femei.

Mii de civili şi-au găsit refugiu în Banki, la 130 km de capitala statului Borno, Maiduguri, locul de origine al grupării Boko Haram, a cărei insurecţie s-a soldat cu peste 20.000 de morţi şi peste două milioane de persoane strămutate începând din 2009.