Donald Trump l-a demis pe procurorul general al Statelor Unite, pentru că nu l-a susţinut în problema ordinului privind imigranţii

Donald Trump l-a demis pe procurorul general al Statelor Unite, pentru că nu l-a susţinut în problema ordinului privind imigranţii
Sursa: jurnal.md/Mediafax Foto: Reuters 31.01.2017 08:04
Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a concediat-o pe Sally Yates, procurorul general al SUA, luni seara, pentru ”refuzul de a pune în aplicare un ordin juridic destinat să protejeze cetăţenii Statelor Unite ale Americii”, potrivit Casei Albă, citată de CNN.

"(Yates) a trădat Departamentul de Justiţie”, se mai arată în declaraţia de la Casa Albă.

Dana Boente, avocat al Districtului de Est din Virginia, o va înlocui pe Yates temporar.

Măsura dramatică a venit la scurt timp după ce Yates le-a spus avocaţilor din Departamentul de Justiţie să nu facă argumente legale care să apere ordinul executiv al lui Trump în ceea ce îi priveşte pe imigranţi şi refugiaţi. 

Preşedintele Donald Trump a interzis vineri intrarea refugiaţilor sirieni în Statele Unite pe termen nelimitat, ca parte a unor noi măsuri de a "menţine teroriştii islamici radicali în afara SUA". El a semnat un ordin executiv amplu, care prevede şi suspendarea, timp de patru luni, pentru toate programele de imigrare.

De asemenea, prin acest ordin, cetăţenii din alte şase state, în principal musulmane, primesc interdicţie de a intra pe teritoriul american timp de trei luni.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI