Teroristul care a comis atentatul din Istanbul continuă să fie căutat de poliţia turcă

Teroristul care a comis atentatul din Istanbul continuă să fie căutat de poliţia turcă
Sursa: www.agerpres.ro Foto: EPA 03.01.2017 12:45
Poliţia antiteroristă turcă a desfăşurat în cursul nopţii de luni spre marţi o operaţiune la Istanbul, în timp ce continuă căutările pentru găsirea autorului atentatului din noaptea de Anul Nou, în care au fost ucise 39 de persoane.

Potrivit agenţiei de presă DPA, poliţia a impus blocaje rutiere în timpul operaţiunii, la care au luat parte şi elicoptere. Nu au fost furnizate informaţii despre eventuale arestări.

Între timp, autorităţile au difuzat noi imagini în care faţa suspectului apare foarte clar, precum şi imagini înregistrate cu camerele de supraveghere. 

Agenţia de presă Anadolu a relatat anterior că opt suspecţi au fost reţinuţi în legătură cu atacul din clubul de noapte Reina de pe malul Bosforului.

Printre aceştia nu se află şi atacatorul, care a reuşit să fugă după ce a ucis zeci de persoane.

Organizaţia jihadistă Statul Islamic (SI) a revendicat luni, într-un comunicat, responsabilitatea pentru atentat, susţinând că acesta a fost întreprins la ordinul liderului SI, Abu Bakr al-Baghdadi. 

Autorităţile turce consideră că atacatorul are legături cu organizaţia jihadistă Statul Islamic (SI) şi ar putea fi origine kârgâză sau uzbekă, a scris luni cotidianul Hürriyet.

Conform publicaţiei, atacatorul ar putea avea legături cu celula care a comis triplul atentat sinucigaş din iunie de pe aeroportul din Istanbul, soldat cu 47 de morţi şi atribuit SI.

Ştiri similare

Ştiri NON-STOP