„Vămile sunt afectate de o defecţiune la nivel naţional. Sunt de aşteptat întârzieri în preluarea pasagerilor până la repararea sistemului”, a scris pe Twitter aeroportul din Fort Lauderdale, în Florida (sud-est), unul dintre principalele puncte de transfer pentru Statele Unite şi Caraibe. Un purtător de cuvânt al Departamentului vămilor a explicat la postul NBC News că mai multe aeroporturi au fost afectate de o întrerupere a sistemului informatic şi că „au fost luate imediat măsuri pentru a rezolva această problemă tehnică".

Nu însă destul de rapid, dacă ar fi să se dea crezare miilor de pasageri obosiţi şi enervaţi pentru că, după aterizare, au fost blocaţi la serviciul vămilor.

„Oamenii încep să se enerveze", a avertizat pe Twitter o pasageră, Cali Rez, aşteptând la coadă pe aeroportul din Miami. „Trimiteţi pe cineva să explice problema şi să rezolve problema cozilor de aşteptare cât mai repede posibil", a mai scris ea.

După câteva ore de suspans, defecţiunea a fost reparată. „Niciun indiciu potrivit căruia la origine s-ar afla un act rău intenţionat", a afirmat pe Twitter Departamentul vămilor.

Potrivit unui responsabil de pe aeroportul internaţional din Miami,în Florida, „au fost afectate peste 30 de zboruri internaţionale".

De asemenea, s-au înregistrat probleme pe aeroporturile Atlanta Hartsfield (sud) şi Boston Logan (est), potrivit autorităţilor.