LIVE

România: Noi PROTESTE faţă de graţiere şi amnistie; Mii de oameni au ieşit în stradă în peste 15 oraşe din ţară, dar şi în diaspora

România: Noi PROTESTE faţă de graţiere şi amnistie; Mii de oameni au ieşit în stradă în peste 15 oraşe din ţară, dar şi în diaspora
Sursa: jurnal.md Foto: Inquam Photos/Liviu Florin Albei 29.01.2017 17:55
21:40
Update

România, cel mai mare protest de după Revoluţie: Peste 90.000 de oameni au manifestat împotriva amnistiei şi graţierii

Manifestaţii fără precedent, în ultimii ani, în România. Peste 90 de mii de oameni au protestat duminică, la Bucureşti, dar şi în alte 19 oraşe din ţară, faţă de ordonanţele privind graţierea şi modificarea codurilor penale. Este cel mai mare protest de după Revoluţie, titrează Digi24.

Oamenii au scandat Jos Guvernul”, „Dragnea, nu uita, te aşteaptă Laura”, „Hoţii”, „Iliescu lângă Vişinescu”, „Dragnea, nu uita, România nu-i a ta”, „La închisoare, nu la guvernare”, „DNA să vină să vă ia”. 

Manifestaţiile vor avea loc cu o zi înainte ca Ministerul Justiţiei să organizeze o dezbatere publică pe tema proiectelor privind graţierea şi modificarea legilor penale.

Proteste au avut loc şi duminică trecută, atât în Capitală, cât şi în mai multe oraşe din ţară.

La protestul din Bucureşti au participat peste 20.000 de oameni, care au mers în marş din Piaţa Universităţii în Piaţa Victoriei şi apoi la sediul PSD din Kiseleff. În Piaţa Universităţii s-a aflat, timp de aproximativ 15 minute, şi preşedintele Klaus Iohannis, care a spus că este inadmisibil să fie schimbate legile în modul în care se intenţionează şi că oamenii au de ce să fie indignaţi.

20:36
Update

PROTESTE de amploare în toată România: Peste 80 de mii de oameni au ieşit în stradă pentru a se manifesta împotriva graţierii şi amnistiei // LIVE

Peste 80 de mii de oameni, dintre care 50 de mii la Bucureşti, protestează în toată România faţă de ordonanţele privind amnistia şi graţierea. Zeci de mii de manifestanţi sunt Cluj-Napoca, Timişoara, Sibiu, Iaşi şi alte oraşe din ţară.

19:16
Update

România: Peste 50.000 de oameni protestează faţă de amnistie şi graţiere în 19 oraşe, dar şi în diaspora // LIVE

Peste 50 de mii de oameni, dintre care cel puţin 30 de mii protestează la această oră în Bucureşti, faţă de proiectele Guvernului privind graţierea şi modificarea codurilor penale. Sunt proteste acum în 19 oraşe din România, dar şi în diaspora.

Oamenii se îndreaptă paşnic către Ministerul Justiţiei, Avocatul Poporului şi CNA, toate trei fiind în aceeaşi zonă. La această oră abia pleacă ultimii oameni din Piaţa Universităţii, în timp ce primii oameni se apropie de Bulevardul Libertăţii.

Sunt circa 10.000 de oameni în Cluj, în jur de 8.000 în Timişoara, iar în Iaşi sunt circa 2.000-3.000, relatează Digi24 TV.

Sunt sute sau chiar mii de protestatari şi în Braşov, Craiova, Alba Iulia, Arad, Piteşti, Târgu Mureş, Bacău, Constanţa, Buzău oriGalaţi.

 

Update 18:30 // Peste 35.000 de români protestează în oraşele din România faţă de ordonanţele de urgenţă promovate de Guvernul Grindeanu.

Noi proteste pe tema ordonanţelor privind graţierea şi modificarea codurilor penale au loc astăzi în Bucureşti, în alte peste 15 oraşe din România, dar şi în diaspora.

Peste 6.000 de oameni s-au strâns la această oră în Piaţa Universităţii din Bucureşti. În Cluj sunt circa 5.000 de protestatari, în Timişoara sunt peste 2.000. Peste 1.000 sunt în Iaşi şi Sibiu. De asemenea, sute de oameni protestează în Craiova, Arad sau Galaţi, informează Digi24.ro.

La Bucureşti protestatarii au venit cu pancarte pe care sunt scrise mesaje precum "Mandataţi să reprezentaţi, nu să ajutaţi", "Hoţii stau la puşcărie", "Dragnea distruge democraţia", "Acasă e cald şi bine/Dar eu strig şi pentru tine".  Ei scandează:"Ţara cere/Fără graţiere!", "PSD, ciuma roşie","Jos Iordache!", "Nu ne furaţi viitorul".

Din Piaţa Universităţii, oamenii vor porni în marş, la sediul CNA, la Ministerul Justiţiei, la sediul Avocatului Poporului şi în Piaţa Victoriei.

Zeci de persoane s-au adunat la Bruxelles şi la Paris, pentru a protesta faţă de proiectele Guvernului privind graţierea şi modificarea codurilor penale, informează News.ro. ​De asemenea, sunt anunţate proteste şi la Londra, Bordeaux, Copenhaga, Hamburg şi Zurich.
Manifestaţiile vor avea loc cu o zi înainte ca Ministerul Justiţiei să organizeze o dezbatere publică pe tema proiectelor privind graţierea şi modificarea legilor  penale.

Pe pagina de socializare a organizatorilor, este anunţată şi o manifestaţie pentru luni, 30 ianuarie, la ora 09.00, în faţa Ministerului Justiţiei, acolo unde va avea loc consultarea pe ordonanţele din justiţie, potrivit Mediafax.

"Luni dimineaţă e o «dezbatere» la Ministerul Justiţiei pe puncte care NU sunt negociabile. Graţierea pentru fapte care includ corupţie nu e negociabilă. Nici dezincriminarea unor astfel de fapte. Hai să dezbatem şi să protestăm şi luni dimineaţă, chiar în faţă celor care se prefac că dezbat.Luni se pregăteşte un simulacru de consultare publică la Ministerul Justiţiei cu «reprezentanţii» străzii, la care dezbatere s-au anunţat că participa Becali şi Ciuvică. Vrem Justiţie, nu Circ.Încă nu au înţeles că adevărata dezbatere este în stradă, este în reacţiile presei încă independente, este în reacţiile organizaţiilor profesionale, ale altor instituţii precum DNA sau CSM, în reacţiile oricărui om îi pasă de democraţia greu câştigată, aşa cum e ea, imperfectă. Dezbaterea e în stradă, nu e circul pe care îl fac ei la televiziuni de partid, nici în circul pe care îl numesc dezbatere de la Ministerul Justiţiei", se arată în mesajul postat pe pagina event-ului.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI