Noi proteste pe tema ordonanţelor privind graţierea şi modificarea codurilor penale au loc astăzi în Bucureşti, în alte peste 15 oraşe din România, dar şi în diaspora.

Peste 6.000 de oameni s-au strâns la această oră în Piaţa Universităţii din Bucureşti. În Cluj sunt circa 5.000 de protestatari, în Timişoara sunt peste 2.000. Peste 1.000 sunt în Iaşi şi Sibiu. De asemenea, sute de oameni protestează în Craiova, Arad sau Galaţi, informează Digi24.ro.

La Bucureşti protestatarii au venit cu pancarte pe care sunt scrise mesaje precum "Mandataţi să reprezentaţi, nu să ajutaţi", "Hoţii stau la puşcărie", "Dragnea distruge democraţia", "Acasă e cald şi bine/Dar eu strig şi pentru tine".  Ei scandează:"Ţara cere/Fără graţiere!", "PSD, ciuma roşie","Jos Iordache!", "Nu ne furaţi viitorul".

Din Piaţa Universităţii, oamenii vor porni în marş, la sediul CNA, la Ministerul Justiţiei, la sediul Avocatului Poporului şi în Piaţa Victoriei.

Zeci de persoane s-au adunat la Bruxelles şi la Paris, pentru a protesta faţă de proiectele Guvernului privind graţierea şi modificarea codurilor penale, informează News.ro. ​De asemenea, sunt anunţate proteste şi la Londra, Bordeaux, Copenhaga, Hamburg şi Zurich.


Manifestaţiile vor avea loc cu o zi înainte ca Ministerul Justiţiei să organizeze o dezbatere publică pe tema proiectelor privind graţierea şi modificarea legilor  penale.



Pe pagina de socializare a organizatorilor, este anunţată şi o manifestaţie pentru luni, 30 ianuarie, la ora 09.00, în faţa Ministerului Justiţiei, acolo unde va avea loc consultarea pe ordonanţele din justiţie, potrivit Mediafax.

"Luni dimineaţă e o «dezbatere» la Ministerul Justiţiei pe puncte care NU sunt negociabile. Graţierea pentru fapte care includ corupţie nu e negociabilă. Nici dezincriminarea unor astfel de fapte. Hai să dezbatem şi să protestăm şi luni dimineaţă, chiar în faţă celor care se prefac că dezbat.Luni se pregăteşte un simulacru de consultare publică la Ministerul Justiţiei cu «reprezentanţii» străzii, la care dezbatere s-au anunţat că participa Becali şi Ciuvică. Vrem Justiţie, nu Circ.Încă nu au înţeles că adevărata dezbatere este în stradă, este în reacţiile presei încă independente, este în reacţiile organizaţiilor profesionale, ale altor instituţii precum DNA sau CSM, în reacţiile oricărui om îi pasă de democraţia greu câştigată, aşa cum e ea, imperfectă. Dezbaterea e în stradă, nu e circul pe care îl fac ei la televiziuni de partid, nici în circul pe care îl numesc dezbatere de la Ministerul Justiţiei", se arată în mesajul postat pe pagina event-ului.