Cel mai mare cotidian din Grecia îşi încetează apariţia

Cel mai mare cotidian din Grecia îşi încetează apariţia
Sursa: www.agerpres.ro Foto: epa.com 28.01.2017 22:27
Cotidianul cu cel mai mare tiraj din Grecia, Ta Nea, urmează să îşi înceteze apariţia în câteva zile, transmite AFP. Anunţul a fost făcut sâmbătă de proprietar, grupul Lambrakis (DOL), care a explicat într-un comunicat decizia prin datoriile grupului.

DOL nu mai dispune de resurse financiare, după ce băncile la care are datorii au instituit un regim de gestiune special, în cadrul căruia reţin toate veniturile grupului, atât din vânzarea ziarelor, cât şi din publicitate, se arată în comunicat.

Alături de Ta Nea, al cărui tiraj zilnic este de 14.000 de exemplare, ar urma să dispară de pe piaţă şi săptămânalul To Vima, tot al grupului DOL. Grupul mai deţine şi alte reviste, site-uri de informare, postul de radio Vima FM şi este acţionar la televiziunea Mega, de asemenea grevată de datorii mari.

Preşedintele DOL, Stavors Psycharis, este urmărit penal pentru fraude fiscale şi spălare de bani.

Grupul de presă DOL a fost, ca şi altele din Grecia, extrem de critic la adresa premierului de stânga Alexis Tsipras. Guvernul acestuia s-a angajat să restabilească transparenţa în domeniul media, pe care îl consideră proprietatea unor oligarhi.

Comunicatul de sâmbătă al DOL afirmă că "angajaţii, cei care au slujit şi slujesc valorile jurnalismului liber, luptă şi vor continua să lupte pentru salvarea grupului, a titlurilor sale istorice şi al celorlalte publicaţii ale sale", ceea ce potrivit AFP pare să indice că mai există speranţe de continuare a activităţii.

ULTIMELE ŞTIRI