Procedura urmată de Barack Obama a fost perfect legală. Fostul Secretar de Stat John Kerry, încă în funcţiune, a informat cu o seară înainte unii parlamentari despre această decizie, scrie curierulnational.ro.

Potrivit zirului „The New York Times”, care a dezvăluit informaţia de mai sus, banii viraţi în mod discret de Administraţia Obama în ultima oră de exerciţiu a puterii provin de la Agenţia americană pentru dezvoltare internaţională şi vor fi destinaţi ajutoarelor umanitare pentru palestinienii din Gaza, precum şi susţinerii unor reforme politice şi securitare întreprinse de Autoritatea Palestiniană.

Ziarul american mai sus citat mai face o dezvăluire care i-a enervat la fel de mult pe Republicanii din Congres: Administraţia Obama a mai transferat, tot în ultimele ore dinaintea începerii ceremoniei de învestitură a lui Trump, alte 6 milioane de dolari destinate finanţării programelor de lupta împotriva încălzirii climei. În campania sa electorală, Donald Trump promisese că, dacă va fi ales, Statele Unite nu vor pune în aplicare angajamentele luate la COP21 de la Paris.