Obama a transferat în ultima clipă 221 de milioane de dolari Autorităţii Palestiniene

Obama a transferat în ultima clipă 221 de milioane de dolari Autorităţii Palestiniene
Sursa: jurnal.md Foto: politico.com 25.01.2017 20:27
A fost, realmente, o „lovitură de ultim minut”, relevă presă americană. În ultima ora a preşedinţiei sale, Barack Obama a decis să transfere palestinienilor importantă suma de 221 milioane de dolari pe care o promisese Autorităţii Palestiniene. A fost, spun în comentariile lor ziariştii, corespondenţii presei străine, „un adevărat act de sfidare la adresa Republicanilor”, după ce doi membri marcanţi ai Congresului - californianul Ed Royce şi texanul Kay Granger - anunţaseră iminenta „îngheţare” a oricăror ajutoare destinate palestinienilor.

Procedura urmată de Barack Obama a fost perfect legală. Fostul Secretar de Stat John Kerry, încă în funcţiune, a informat cu o seară înainte unii parlamentari despre această decizie, scrie curierulnational.ro.

Potrivit zirului „The New York Times”, care a dezvăluit informaţia de mai sus, banii viraţi în mod discret de Administraţia Obama în ultima oră de exerciţiu a puterii provin de la Agenţia americană pentru dezvoltare internaţională şi vor fi destinaţi ajutoarelor umanitare pentru palestinienii din Gaza, precum şi susţinerii unor reforme politice şi securitare întreprinse de Autoritatea Palestiniană.

Ziarul american mai sus citat mai face o dezvăluire care i-a enervat la fel de mult pe Republicanii din Congres: Administraţia Obama a mai transferat, tot în ultimele ore dinaintea începerii ceremoniei de învestitură a lui Trump, alte 6 milioane de dolari destinate finanţării programelor de lupta împotriva încălzirii climei. În campania sa electorală, Donald Trump promisese că, dacă va fi ales, Statele Unite nu vor pune în aplicare angajamentele luate la COP21 de la Paris. 

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI