Administraţia Trump se declară hotărâtă să adopte “politici energetice care scad costurile pentru americanii harnici şi maximizează utilizarea resurselor americane, eliberându-ne din dependenţa de petrolul străin”.

Administraţia Trump deplânge “reglementările împovărătoare impuse industriei noastre energetice”, iar preşedintele Trump se angajează să elimine “politicile dăunătoare şi inutile”, precum Planul de Acţiune pentru Climă (lansat în 2008) şi reglementările privind resurse de apă din SUA.

„Trebuie să profităm de rezervele neexploatate din şisturi”

Administraţia Trump va adopta revoluţia petrolului şi gazelor de şist pentru a crea locuri de muncă şi prosperitate pentru milioane de americani. „Trebuie să profităm de rezervele neexploatate din şisturi – petrol şi gaze naturale – estimate la 50 de miliarde dolari, în special cele de pe terenurile federale aflate în posesia poporului american. Vom folosi veniturile din producţia de energie pentru a reconstrui drumurile, şcolile, podurile şi infrastructura publică. O energie mai puţin costisitoare va fi, de asemenea, un impuls important pentru agricultura americană”, anunţă Casa Albă.

OPEC este considerat „ostil” de Donald Trump

Administraţia Trump se declară, de asemenea, o susţinătoare a tehnologiilor ecologice de exploatare a cărbunelui, precum şi a revitalizării industriei cărbunelui din America.

„Pe lângă faptul că este benefică pentru economia noastră, creşterea producţiei interne de energie susţine interesele naţionale de securitate ale Americii. Preşedintele Trump este hotărât să obţină independenţa energetică faţă de cartelul OPEC şi faţă de oricare altă naţiune ostilă intereselor noastre. În acelaşi timp, vom lucra cu aliaţii noştri din Golf pentru a dezvolta o colaborare energetică pozitivă, ca parte a strategiei noastre de combatere a terorismului”, se arată în „Proiectul energetic pentru America înainte de toate”.