Alte 15 persoane sunt date dispărute.

Primele funeralii vor avea loc marţi după-amiază.

Unsprezece persoane au supravieţuit până în acest moment avalanşei mortale din Parcul Naţional Gran Sasso. Printre supravieţuitorii scoşi de sub zăpadă se numără inclusiv patru copii.

Între timp, presa italiană a publicat un e-mail trimis de managerul hotelului mai multor reprezentanţi ai autorităţilor locale, în care cerea deblocarea imediată a drumurilor pentru a permite turiştilor să plece după seria de cutremure puternice care au lovit regiunea Gran Sasso.

Totuşi, niciun ajutor nu a venit înainte ca avalanşa mortală să lovească hotelul plin cu turişti din Parcul Naţional Gran Sasso. Autorităţile locale au explicat că cel mai puternic plug de zăpadă s-a stricat şi nu existau bani pentru repararea sa.

De asemenea, operatorii de la urgenţe nu au luat în serios primele apeluri care vorbeau despre tragedia de la Gran Sasso.

Se pare că operatorii l-au contactat pe proprietarul hotelului pentru a-l întreba de avalanşă, însă acesta nu ştia nimic pentru că nu era în regiuna Gran Sasso. 

Prin urmare, salvatorii s-au echipat cu o întârzire de două ore şi jumătate, iar prima echipă de salvare a ajuns pe schiuri abia la 11 ore după ce avalanşa mortală a îngropat hotelul Rigopiano.