Aproape 250 de arestări, după o operaţiune comună a 11 ţări din UE împotriva traficului de arme

Aproape 250 de arestări, după o operaţiune comună a 11 ţări din UE împotriva traficului de arme
Sursa: www.agerpres.ro Foto: AP 24.01.2017 13:14
În total, 245 de persoane au fost arestate de forţele de securitate din 11 ţări ale Uniunii Europene, printre care şi România, într-o operaţiune comună împotriva traficului de arme şi explozibili desfăşurată pe parcursul mai multor luni şi coordonată de Europol.

Garda Civilă din Spania a informat că, prin intermediul acestei operaţiuni, s-a evitat ca armele confiscate să ajungă pe piaţa neagră, să fie folosite pentru comiterea de delicte sau să fie redirecţionate către celule jihadiste.

Indivizii reţinuţi achiziţionau din ţări din estul Europei arme pentru autoapărare pe care le modificau pentru a le transforma în arme operaţionale cu muniţie reală. Potrivit Xinhua, armele erau fabricate în Turcia şi introduse ilegal în Europa. În Spania, autorităţile din domeniul securităţii au desfiinţat patru ateliere ilegale de modificare a armelor şi de producere de muniţie.

La operaţiune au participat forţe de securitate din România, Spania, Grecia, Belgia, Olanda, Polonia, Cipru, Finlanda, Suedia, Marea Britanie şi Bulgaria.

În total au fost reţinute 245 de persoane şi au fost confiscate 664 de arme de foc, 33.748 de cartuşe, grenade de mână, amortizoare şi încărcătoare.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI