Printre descoperiri se numără şi giulgiuri foarte bine conservate. Arheologii au descoperit şi pietre de mormânt pe care sunt gravate rugăciuni în limbile greacă şi coptă (o limbă egipteană care foloseşte alfabetul elen).

Într-unul dintre cimitire au fost descoperite oseminte cu particularităţi deosebite. Spre exemplu, două schelete prezintă o serie de tăieturi adânci în oase, făcute postmortem.

Robert Stark face parte dintr-o expediţie arheologică organizată de Centrul Polonez pentru Arheologie Mediteraneană, de la Universitatea din Varşovia. Această expediţie este prima care efectuează săpături extinse la al-Ghazali.

Cimitirele de la al-Ghazali au fost excavate pentru prima oară în anii 50' de o echipă condusă de arheologul Peter Shinnie, care credea că necropola conţine peste 1.000 de morminte. El a reuşit să excaveze doar câteva dintre ele.

Într-unul dintre cimitire sunt îngropaţi, în mare parte, doar bărbaţi adulţi şi a fost probabil cimitirul folosit de călugării din mânăstire. Alte două cimitire conţin o varietate mai mare de schelete şi au fost folosite, probabil, de oamenii din comunităţile din apropierea mânăstirii. Cel de-al patrulea cimitir a fost descoperit recent şi conţine doar 15 morminte.

În toate cele patru cimitire au fost descoperite rămăşiţe ale unor structuri de piatră deasupra mormintelor. În unele dintre aceste structuri au fost găsite pietre de mormânt cu inscripţii, bine conservate.

Inscripţiile de pe aceste pietre funebre respectă un format particular: "Pentru a simplifica lucrurile, inscripţiile de pe pietrele mortuare pot fi împărţite în două", explică pentru Live Science Artur Obluski, directorul şantierului arheologic de la al-Ghazali.

Prima parte este reprezentată de rugăciuni şi include "o rugăciune pentru sufletul celui mort şi o rugăciune pentru a invoca Providenţa Divină", conform lui Obluski. Aceste rugăciuni încearcă să asigure că "sufletul celui mort va fi îngrijit şi se va odihni la sânul lui Avraam, Isaac şi Iacob sau în lumea Celor Vii".

Cea de-a doua parte a inscripţiilor de pe pietrele funebre "conţine informaţii despre persoana decedată: numele, vârsta şi uneori titlurile pe care le-a deţinut sau meseria pe care o practica", conform arheologului polonez.

Mormintele din cel mai recent cimitir descoperit acolo prezintă nişte particularităţi neobişnuite, conform lui Stark. Un astfel de mormânt conţine oase provenite de la doi indivizi, ce prezintă urme de tăieturi. O analiză a oaselor a indicat că aceste tăieturi în os au fost realizate, probabil, la puţin timp după moartea celor doi.

"Toate indiciile arată că aceste tăieturi au fost făcute pe când oasele erau încă proaspete şi nu este exclus să fie rezultatul acţiunii de îndepărtare a cărnii de pe oase", conform lui Stark. Ipoteza că aceste urme ar fi putut fi lăsate de animale necrofage a fost exclusă de cercetători.

Alţi indivizi au fost îngropaţi în poziţii neobişnuite. Spre exemplu, picioarele unei persoane erau poziţionate la un unghi de 45 de grade, iar mâna sa dreaptă era trecută peste cap, sugerând faptul că acest individ a fost aruncat la întâmplare în groapă, deşi groapa în sine nu este una superficială şi deasupra sa a fost ridicată şi o structură de piatră.