Totodată, digi24.ro scrie că la mitingul din Bucureşti participă circa 10.000 de persoane.

La protestul din Piaţa Universităţii a ajuns şi preşedintele Klaus Iohannis.

„Protestez faţă de legile amnistiei şi graţierii, ordonanţelor. În primul rând, sunt luate pe fugă, prin OUG şi nu prin Parlament şi nu consider că este normal să fie amnistiate anumite persoane. Cu siguranţă sunt în folosul politicieni. Guvernanţii să guverneze pentru oameni nu pentru ei”, a menţionat un manifestant.

„Protestez pentru legile care se dau numai în folosul politicienilor. Nu se dă nimic să ne dezvoltăm pe 10-15-20 de ani. Vor să îi graţieze pe toţi care au furat. Legea graţierii e făcută în favoarea lor. Cică sunt puşcăriile pline. Pai cât să graţieze că să fie goale. Suntem cu ochii pe ei”, a spus un protestatar.

Potrivit Mediafax, protestele au început în ţară după ce Ministerul Justiţiei a pus în dezbatere publică două ordonanţe de urgenţă, una privind graţierea, cealaltă privind modificarea Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală. Proiectul de ordonanţă de urgenţă privind modificarea Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală prevede dezincriminarea abuzului în serviciu sub 200.000 lei, infracţiunea fiind investigată doar ca urmare a unei plângeri. De asemenea, denunţul se poate face la cel mult şase luni de la comiterea faptelor iar neglijenţa în serviciu a fost abrogată. Ordonanţa privind graţierea prevede graţierea în întregime a pedepselor cu închisoarea de până la cinci ani şi înjumătăţirea pedepsei pentru deţinuţii care au 60 de ani, femei însărcinate şi a celor care au copii de până în 5 ani în întreţinere.