Liban: Atentat sinucigaş evitat într-o cafenea din Beirut; Potenţialul kamikaze, arestat

Liban: Atentat sinucigaş evitat într-o cafenea din Beirut; Potenţialul kamikaze, arestat
Sursa: www.agerpres.ro Foto: epa.com 22.01.2017 11:24
Un kamikaze a fost arestat sâmbătă de soldaţi înainte de a se arunca în aer şi de a comite un atentat sinucigaş într-o cafenea aglomerată din Beirut, au anunţat surse din cadrul forţelor de securitate libaneze, citate de AFP.

Bărbatul, care purta o centură explozivă, a fost arestat în jurul orei 21,00 GMT, după ce a intrat într-o cafenea din elegantul cartier Hamra, din vestul capitalei libaneze.

Potrivit surselor, atacatorul-kamikaze a fost observat de soldaţii care patrulează în cartier de câteva săptămâni. Rănit în timpul arestării, când a fost placat la pământ de mai mulţi militari înainte de a putea să declanşeze explozia centurii, el a fost dus la un spital din vecinătate pentru a fi tratat înainte de a fi interogat.

Libanul a fost lovit de mai multe atentate cu bombă în ultimii ani, dintre care unele legate de războiul din Siria. Este prima dată când este vizat cartierul Hamra.

În iunie, armata libaneză a afirmat totuşi că a arestat jihadişti din gruparea Stat Islamic care pregăteau atacuri contra mai multor cartiere din Beirut, printre care şi Hamra.

Unele dintre atentatele cele mai sângeroase din Beirut au vizat cartiere apropiate de Hezbollah, mişcarea şiită ale cărei forţe luptă în Siria alături de regimul preşedintelui Bashar al-Assad. De fiecare dată victimele au fost mai ales civili, aminteşte AFP.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI