Italia: Echipele de salvatori continuă căutările în zona hotelului lovit de avalanşă

Italia: Echipele de salvatori continuă căutările în zona hotelului lovit de avalanşă
Sursa: www.agerpres.ro Foto: ap.com 22.01.2017 15:43
Echipele de salvatori continuă duminică operaţiunile de căutare pentru găsirea celor 23 de persoane declarate dispărute după ce un hotel din centrul Italiei a fost lovit de o avalanşă masivă produsă în urmă cu patru zile, relatează DPA.

Echipele de salvatori cu acţionat pe toată durata nopţii trecute, a declarat într-o conferinţă de presă Titti Postiglione de la Departamentul de protecţie civilă, adăugând că nu au fost înregistrate modificări în ce priveşte numărul victimelor sau persoanelor salvate.

Bilanţul avalanşei rămâne deocamdată acelaşi: 5 persoane decedate, 11 salvate şi 23 date dispărute.

Echipele de salvatori folosesc unităţi canine şi tehnologie capabilă să identifice sub dărâmături semnalul GSM emis de telefoanele mobile ale celor dispăruţi, a mai spus Titti Postiglione, care a calificat intervenţiile drept ''chirurgicale'' pentru a evita prăbuşirea altor fragmente ale structurii hotelului. Stabilimentul de patru stele, Rigopiano Hotel, aflat la 1.200 de metri altitudine în zona muntoasă a regiunii Abruzzo, a fost lovit miercuri de o avalanşă masivă, după ce marţi în zona de centru a Italiei fuseseră înregistrate patru seisme cu magnitudinea 5, conform DPA.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI