„În acest moment sunt 20 de persoane transportate către unităţile spitaliceşti din Bucureşti, cu ambulanţe SMURD şi cu ambulanţe de la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov. La unităţile spitaliceşti s-au mai prezentat cu mijloace proprii aproximativ 20 de persoane. Există o singură persoană grav rănită, cu arsuri la nivelul căilor respiratorii, intubată, ventilată mecanic. Aceasta se află la Spitalul Floreasca”, a precizat purtătorul de cuvânt al poliţiei.

Potrivit acestuia, toate celelalte victime acuză expunere la fum, intoxicare cu monoxid de carbon şi stare de hipotermie în cazul unora.

„La Floreasca s-au prezentat 16 persoane, transportate de ambulanţe sau cu deplasare proprie, şi au rămas doar 3, printre care şi această persoană intubată. La Universitar, cinci persoane şi au plecat toate cinci. La Pantelimon, două persoane prezentate, ambele internate. La Colentina, trei persoane şi a rămas una singură. La Spitalul Elias, o persoană transportată, care a rămas şi internată. Iar la Spitalul de Arşi nu sunt persoane internate, pentru că nu sunt persoane care să fi prezentat arsuri”, a declarat reprezentantul poliţiei.

Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a declarat că situaţia în zona incendiului din Clubul Bamboo este la această oră „sub control”, deşi mai sunt focare în incinta prăbuşită pe care pompierii se luptă să le stingă.

„Situaţia este sub control, clădirea este prăbuşită, într-adevăr, dar mai sunt focare, colegii se luptă contra lor şi incendiul putem să zicem că este controlat. Echipele medicale de intervenţie o mare parte le-am trimis înapoi la staţii, din serviciul de ambulanţă şi SMURD au rămas câteva echipaje aici numai pentru sprijin. Şi colegii de la pompieri vor începe să reducă numărul echipajelor care sunt la faţa locului”, a afirmat Arafat, într-o declaraţie de presă susţinută în jurul orei 7:00.

Totodată, el a reiterat că până când nu va verificată toată zona incendiului după stingerea acestuia nu se va putea afirma că nu au fost victime decedate, care nu s-au putut evacua din incinta în flăcări.

„Până nu vom verifica toată zona, nu vom zice că nu sunt victime. Deci nu avem de unde să ştim. E posibil să fie persoane care au fost surprinse acolo. Când se verifică totul în cursul zilei de astăzi, poate chiar şi mâine, pentru că va dura mult până este verificată clădirea complet, atunci o să spunem într-adevăr că nu este nicio victimă surprinsă înăuntru”, a mai spus şeful DSU.

Potrivit informaţiilor furnizate de ISU Bucureşti, incendiul s-a manifestat pe o suprafaţă de circa 3.000 de metri pătraţi, practic întreaga incintă a Clubului Bamboo fiind distrusă de flăcări.