FOTO

Proteste violente anti-Trump la Washington; Poliţia a intervenit cu gaze lacrimogene, peste 90 de persoane au fost arestate // VIDEO

Proteste violente anti-Trump la Washington; Poliţia a intervenit cu gaze lacrimogene, peste 90 de persoane au fost arestate // VIDEO
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 20.01.2017 21:35
Un protest faţă de învestirea lui Donald Trump în funcţia de preşedinte al SUA a degenerat în violenţe la Washington, după ce câteva sute de militanţi anti-Trump, majoritatea cu feţele acoperite de cagule sau fulare şi înarmaţi cu bare de metal, au spart vitrinele mai multor magazine şi localuri.

Forţele de ordine au intervenit în forţă ca să-i împiedice să ajungă în zona în care au avut loc evenimentele prilejuite de preluarea mandatului de preşedinte de către Donald Trump. Poliţiştii echipaţi pentru lupte de stradă au folosit grenade sonore şi spray-uri lacrimogene pentru a-i împrăştia pe demonstranţi. Doi poliţişti au fost răniţi şi peste 90 de demonstranţi au fost arestaţi.

Anterior, Reuters informase că poliţia din Washington a efectuat numeroase arestări în urma unor proteste violente izbucnite în timpul ceremoniei de învestire a lui Donald Trump în funcţia de preşedinte al Statelor Unite. Cei mai mulţi arestaţi au fost acuzaţi de vandalism.

„Au fost folosite spray-uri lacrimogene şi alte dispozitive de control al mulţimii şi de protecţie a cetăţenilor şi proprietăţii”, a anunţat departamentul de poliţie într-un comunicat.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI