Nigeria: Bilanţul atacului aerian al armatei asupra unei tabere de refugiaţi ar fi ajuns la 170 de morţi

Nigeria: Bilanţul atacului aerian al armatei asupra unei tabere de refugiaţi ar fi ajuns la 170 de morţi
Sursa: www.agerpres.ro Foto: AP 20.01.2017 15:23
Nu mai puţin de 170 de persoane au fost ucise în atacul aerian executat din eroare de armată asupra unei tabere de refugiaţi din nord-estul Nigeriei, a precizat vineri organizaţia Medici fără Frontiere (MSF).

Reprezentanţii MSF au numărat 90 de cadavre după ce atacul aerian a lovit marţi tabăra pentru persoane strămutate din localitatea Rann, în apropiere de graniţa cu Camerunul.

Însă, conform unor informaţii concordante venite de la localnici şi de la lideri ai comunităţii, ar fi vorba de nu mai puţin de 170 de persoane ucise, notează MSF.

„Cifra trebuie confirmată oficial”, a spus directorul general al MSF, Bruno Jochum.

„Oamenii au căutat să fie în siguranţă în ceea ce au crezut a fi un loc sigur. În schimb, au fost bombardaţi de cei care trebuiau să îi apere”, a adăugat el.

Majoritatea victimelor au fost femei şi copii, a mai precizat organizaţia.

Comitetul Internaţional al Crucii Roşii şi Mişcarea Semiluna Roşie au precizat anterior în această săptămână că 76 de persoane au murit şi peste 120 au fost rănite în două bombardamente.

Atacul aerian a avut loc marţi dimineaţă la Rann, în nordul statului Borno, în timp ce reprezentanţii organizaţiilor umanitare distribuiau alimente persoanelor strămutate, care au fost nevoite să fugă din calea violenţelor.

Atacul avea ca ţintă o bază a grupării jihadiste Boko Haram dintr-o localitate din apropiere, însă armata a bombardat din greşeală tabăra de refugiaţi de la Rann.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI