Imobil prăbuşit la Teheran: 25 de persoane sunt încă date dispărute

Imobil prăbuşit la Teheran: 25 de persoane sunt încă date dispărute
Sursa: www.agerpres.ro Foto: AP 20.01.2017 17:06
Oficiali iranieni au anunţat că 25 de persoane încă sunt date dispărute după prăbuşirea unui imobil comercial de 17 etaje, joi la Teheran, în afara celor 30 de pompieri care au murit în această tragedie.

„Poliţia a primit informaţii despre dispariţia a 25 de persoane. Cerem populaţiei să raporteze dacă lipseşte vreun membru al familiei, care lucra în clădirea Plasco”, a spus un reprezentant al poliţiei iraniene.

După declanşarea incendiului, în dimineaţa zilei de joi, Plasco Building a fost imediat evacuată, înainte de a se prăbuşi într-un uriaş nor de praf, potrivit imaginilor difuzate de televiziunea publică iraniană. Doar pompierii se aflau în interiorul clădirii atunci când aceasta s-a prăbuşit.

De-a lungul întregii zile de joi, echipele de salvare au efectuat căutări pentru a încerca să-i găsească pe pompierii prinşi sub dărâmături. Zeci de ambulanţe şi maşini de pompieri au venit la locul tragediei.

Situat în zona de sud a Teheranului, Plasco Building era una dintre cele mai înalte clădiri construite în capitala iraniană la începutul anilor '60 ai secolului trecut. În clădire se aflau un centru comercial şi circa 400 de ateliere de haine.

Plasco Building a fost construită în 1962 de un prosper om de afaceri evreu, Habibollah Elghanian, care după revoluţia islamică din 1979 a fost condamnat la moarte şi executat pentru presupusele sale legături cu Israelul.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI