"Am reţinut patru cetăţeni străini ca urmare a unei crime comise sâmbătă spre duminică", a declarat, pentru AFP, Agata Kulikowska, reprezentant al Poliţiei. Purtătoarea de cuvânt nu a dorit să precizeze naţionalităţile celor arestaţi. Agenţia poloneză PAP relatează, potrivit AFP, că ar fi vorba despre persoane originare din Tunisia, Maroc şi Algeria. Suspecţii lucrează la un local cu specific oriental din Elk. 

Mass-media din Polonia relatează că în noaptea de Anul Nou victima lansase o petardă în direcţia localului. Furioşi, suspecţii l-ar fi înjunghiat de mai multe ori pe tânărul de 21 de ani, iar rănile extrem de grave i-au provocat moartea. 

Duminică după-amiaza, sute de localnici din Elk au ieşit în stradă în semn de protest faţă de incident. AFP notează că unii dintre ei aveau asupra lor pietre şi petarde. Mulţimea s-a strâns în faţa localului Prince Kebab, iar manifestanţii au spart geamurile şi au distrus echipamentele, după care au atacat forţele de poliţiei care au intervenit pentru a-i opri. 

"Am arestat 21 de persoane, pe cei mai agresivi dintre manifestanţi. La faţa locului au sosit întăriri. Situaţia e pe cale să reintre în normal", a spus Agata Kulikowska. Primarul oraşului a lansat un apel la calm şi a cerut ca memoria victimei să fie respectată.