Circa 50 de migranţi protestează la un centru de primire în Croaţia

Circa 50 de migranţi protestează la un centru de primire în Croaţia
Sursa: www.agerpres.ro Foto: EPA 02.01.2017 22:28
În jur de 50 de migranţi de la un centru de primire din Zagreb, capitala croată, au manifestat luni pentru a denunţa agresiuni ale căror victime au fost unii dintre ei, informează televiziunea naţională croată HRT, potrivit AFP.

Migranţii s-au reunit în faţa hotelului Porin, la periferia de sud a Zagrebului, hotel transformat între-un centru pentru primirea de solicitanţi de azil, care găzduieşte peste 500 de oameni.

Agitând pancarte pe care se putea citi "Refugiaţi, nu criminali" şi "Am venit pentru pace", manifestanţii au acuzat poliţia croată că nu a reacţionat la plângerile lor pentru agresiune.

Potrivit poliţiei, cinci migranţi, a căror naţionalitate nu a fost precizată, au afirmat că au fost agresaţi în timp ce se aflau în oraş, în noaptea de vineri spre sâmbătă, de atacatori care sunt în continuare căutaţi. Unul dintre migranţii răniţi a primit îngrijiri la un spital din Zagreb, în timp ce ceilalţi patru au refuzat asistenţa medicală. Poliţia nu precizează cum anume au fost agresaţi migranţii.

Ţară membră a UE, Croaţia se află te "ruta balcanică" traversată în 2015 şi începutul lui 2016 de sute de mii de migranţi din Orientul Mijlociu, Asia şi Africa, în drumul lor spre Europa de Vest. Această rută a fost efectiv închisă în martie 2016, însă migranţi — mai multe sute pe zi — continuă să traverseze Balcanii, adesea prin intermediul traficanţilor de fiinţe umane.

Ştiri similare

Ştiri NON-STOP