VIDEO

Atentatul de la Istanbul: Forţele de ordine sunt în alertă maximă

Atentatul de la Istanbul: Forţele de ordine sunt în alertă maximă
Sursa: www.mediafax.ro Foto: captura video 02.01.2017 10:26
Individul care a comis carnagiul din Clubul de noapte Reina din Istanbul, de Revelion, este în continuare în libertate. Bilanţul victimelor este de 39 de morţi, dintre care 28 de străini, şi 69 de răniţi. MAE a precizat ca nu există români printre victimele identificate.

La Istanbul, 17.000 de poliţişti sunt în alertă maximă, forţele de securitate lansând o operaţiune masivă de căutare a suspectului care şi-a abandonat arma în clubul Reina. 

Motivul atacului nu este clar, dar se presupune că a fost ordonat de organizaţia Stat Islamic, responsabilă de cel puţin două atentate teroriste comise anul trecut în Turcia, relatează BBC.
Ieri a fost identificat taxiul cu care atacatorul masacrului s-a deplasat la club şi s-au făcut cercetări la adresa de unde a fost luat, dar nu s-au descoperit indicii care să ducă la identificarea lui.

 “Căutările pentru găsirea teroristului sunt în curs. Sper că va fi capturat curând”, a declarat duminica dimineaţa ministrul turc de interne Suleyman Soylu, care a precizat că este vorba de un "atac terorist".

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a condamnat dur atacul petrecut într-un club de noapte din Istanbul, spunând că Turcia va lupta până la capăt împotriva tuturor formelor de atac ale grupărilor teroriste şi susţinătorilor acestora, notează Reuters.

"Ca naţiune, vom lupta până la capăt nu doar împotriva atacurilor armate ale grupurilor teroriste şi forţelor ce le susţin, dar şi împotriva atacurilor economice, politice şi sociale", a declarat Erdogan, potrivit unui comunicat.

"Ei încearcă să creeze haos, să demoralizeze poporul nostru şi să destabilizeze ţara prin aceste atacuri abominabile ce vizează civilii … Ne vom păstra calmul ca naţiune, rămânând uniţi şi niciodată nu vom ceda în faţa unor astfel de jocuri murdare", a completat preşedintele.

În momentul atacului armat, duminică la ora 1.30, în club erau sute de persoane care celebrau Revelionul.

Multe persoane au sărit în Canalul Bosfor pentru a scăpa de focurile de armă, iar poliţia a întreprins operaţiuni de salvare din apă.

Ştiri similare

Ştiri NON-STOP