VIDEO

Proteste concomitente în mai multe oraşe din România faţă de graţiere şi amnistie; La Bucureşti au ieşit în stradă peste 5.000 de oameni: „Hoţii stau la puşcărie în democraţie!”

Proteste concomitente în mai multe oraşe din România faţă de graţiere şi amnistie; La Bucureşti au ieşit în stradă peste 5.000 de oameni: „Hoţii stau la puşcărie în democraţie!”
Sursa: jurnal.md Foto: hotnews.ro 19.01.2017 09:00
Graţierea şi aministia a scos românii în stradă. Ieri seara au avut loc proteste concomitente în mai multe oraşe din România, oamenii fiind nemultumiţi că o lege a graţierii ar scăpa de detenţie inclusiv persoanele condamnate pentru anumite fapte de corupţie. Protestatarii îi acuză pe politicieni că vor să facă modificări legislative pentru a scăpa de închisoare.

La Bucureşti protestatarii s-au început a aduna la ora 18:00, în Piaţa Universităţii, iar în mai puţin de două ore numărul acestora a ajuns la 5.000. Oamenii care au ieşit în stradă au cerut demisia Guvernului şi au scandat „DNA să vină să vă ia”, „Jos penalii!”, „La închisoare, nu la guvernare!”, „Vrem sistem de sănătate, nu iertare de păcate!”, „Antena, nu dezinforma”.Protestarii au mers în marş şi la Guvern, unde au scandat „Demisia”. Oamenii mai strigau: „PSD, ciuma roşie!”, „Luptă, DNA!”, „Ieşiţi din casă dacă vă pasă!” şi „Dragnea, nu uita, România nu-i a ta!”.

Pe pancartele manifestanţilor mai erau mesaje precum: „Locul hoţilor este la închisoare, nu la guvernare”, „Vrem legi pentru popor, nu pentru penali”, „Jos labele de pe Codul penal”.Proteste au ajuns loc şi la Cluj, unde câteva sute de oameni au huiduit şi au strigat „ruşine”, ţinând în mâini pancarte cu următoarele mesaje: „Vrem democraţie, fără amnistie”, „Vă rugăm să ne scuzaţi, nu producem cât furaţi”, „Fără graţiere, fără amnistie, Clujul n-are amnezie”, „Vrem program de guvernare, nu penali cu condamnare”, „În democraţie, hoţii stau în puşcărie”. Oamenii au ieşit în stradă şi la Sibiu, Craiova, Iaşi.Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI