Update

Italia: Numeroase victime după ce o avalanşă a lovit un hotel într-o staţiune de schi

Italia: Numeroase victime după ce o avalanşă a lovit un hotel într-o staţiune de schi
Sursa: jurnal.md Foto: news.com.au 19.01.2017 10:31
16:56
Update

Salvatorii au scos trei cadavre din hotelul lovit de o avalanşă în centrul Italiei

Echipele de salvare au scos trei cadavre din hotelul lovit de o avalanşă în centrul Italiei, în timp ce alte peste 20 de persoane sunt date dispărute, relatează Corriere della Sera. Autorităţile au demarat o anchetă pentru omucidere din culpă în urma tragediei notează news.ro.

„Sunt mulţi dispăruţi”, a anunţat unul dintre şefii echipelor de intervenţie care au ajuns la hotelul Rigopiano din provincia Pescara (regiunea Abruzzo), Antonio Crocetta.

„Nu vreau să dau numere sau date privind posibilele victime de la hotelul Rigopiano, din respect pentru rudele turiştilor de la structura hotelieră, care aşteaptă veşti cu îngrijorare justificată”, a spus şi prefectul din Pescara, Francesco Provolo.

„Facem tot ce se poate face pentru a-i salva pe oaspeţii hotelului”, a adăugat el.

În localitatea Penne, aflată la circa 10 kilometri de hotel, autorităţile au deschis un centru de primire a rudelor persoanelor dispărute, în timp ce echipele de salvare avansează cu greu spre structura acoperită în totalitate de zăpadă.

Clădirea principală a hotelului, zona de spa şi piscine, precum şi anexele au fost lovite în plin de avalanşă. De altfel, clădirea principalş a fost împinsă pe o distanţă de 10 metri de forţa zăpezii.

13:12
Update

Italia: Echipele de salvare au intrat în hotelul distrus de avalanşă

Câţiva membri ai echipelor de salvare au reuşit să intre în hotelul distrus de avalanşă din provincia Pescara, însă nu au găsit deocamdată niciun supravieţuitor, relatează La Repubblica.

Presa a publicat primele  imaginiri din clădirea cu patru etaje, a scris news.ro.

„Strigăm cu voce tare, dar nimeni nu răspunde”, a spus unul dintre salvatori.

Între timp, coloana de maşini a echipelor de salvare, însoţită de un utilaj de dezăpezire, a ajuns în jurul orei locale 11 (12 ora României) la faţa locului, după ce a fost blocată ore la rând de zăpada ce a avut şi doi metri înălţime.

„O coloană de vehicule, cu o freză, abia a ajuns unde se află acoperişul (hotelului – n.r.). Se pare că structura a fost împinsă de unda de şoc”, a anunţat viceprefectul de Pescara, Carlo Toriontano.

El a precizat că vor începe operaţiunile de îndepărtare a zăpezii cu mijloace mecanice.

Numeroase persoane aflate în vacanţă, la schi, într-o staţiune din centrul Italiei, şi-au pierdut viaţa după ce o avalanşă a lovit hotelul în care se aflau, a anunţat joi presa italiană citată de AFP.

„Sunt numeroşi morţi”, a declarat Antonio Crocetta, şeful unei echipe de salvare care a intervenit în noaptea de miercuri spre joi, scrie agerpres.ro.

Conform unor surse, în hotel se aflau aproximativ 30 de persoane.
 

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI