Germania şi Austria vor prelungirea controalelor la frontiere după mijlocul lui februarie

Germania şi Austria vor prelungirea controalelor la frontiere după mijlocul lui februarie
Sursa: www.agerpres.ro Foto: EPA 19.01.2017 15:23
Germania şi Austria doresc prelungirea controalelor la frontierele lor, în contextul actualelor ameninţări de securitate, au declarat joi, la Berlin, miniştrii de interne ai celor două state, Thomas de Maiziere, respectiv Wolfgang Sobotka.

Germania vrea să continue controalele la frontiere după expirarea termenului actual, la mijlocul lunii februarie, „din cauza securităţii insuficiente a graniţelor externe” ale UE şi a ameninţării teroriste, a declarat Thomas de Maiziere.

Miniştrii de interne din Uniunea Europeană vor lua în discuţie aceste măsuri la reuniunea ce va avea loc săptămâna viitoare în Malta.

Potrivit lui De Maiziere, summitul G20 programat în luna iulie la Hamburg, în nordul Germaniei, constituie un motiv suficient pentru prelungirea acestor controale.

La rândul său, Wolfgang Sobotka a vorbit despre importanţa „axelor economice” ale celor două state vecine, subliniind însă că primordială este siguranţa cetăţenilor. „Susţinem poziţia Germaniei”, a adăugat ministrul de interne austriac.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI