Emisarul ONU pentru Siria va participa la negocierile de la Astana

Emisarul ONU pentru Siria va participa la negocierile de la Astana
Sursa: www.agerpres.ro Foto: AP 19.01.2017 16:27
Emisarul ONU pentru Siria, Staffan de Mistura, va participa la negocierile dintre regimul de la Damasc şi insurgenţi, negocieri ce ar urma să înceapă luni la Astana, sub auspiciile Rusiei, Turciei şi Iranului, potrivit unui purtător de cuvânt al ONU.

Staffan de Mistura va conduce astfel o delegaţia la negocierile din capitala Kazahstanului.

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, i-a cerut lui De Mistura să participe la aceste negocieri, „dat fiind complexitatea şi importanţa problemelor susceptibile a fi abordate la Astana şi dat fiind nivelul ridicat de reprezentare la această reuniune”, a precizat purtătorul de cuvânt Stephane Dujarric.

Guterres „speră că reuniunea de la Astana va constitui un pas pozitiv în vederea reluării negocierilor cu privire la Siria de la Geneva”, a adăugat el.
Negocierile asupra Siriei sub egida ONU vor începe la Geneva în 8 februarie.

Rusia, care susţine regimul sirian, şi Turcia, susţinătoarea insurgenţilor, au iniţiat un acord de încetare a focului între forţele preşedintelui sirian Bashar al-Assad şi grupările de insurgenţi, la sfârşitul lui decembrie, însă confruntările au fost reluate în Siria, mai ales în jurul capitalei Damasc.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI