Guvernul german a înăsprit regulile privind utilizarea dronelor

Guvernul german a înăsprit regulile privind utilizarea dronelor
Sursa: www.agerpres.ro Foto: roboticstomorrow.com 18.01.2017 18:50
Guvernul german a aprobat miercuri reguli mai stricte privind utilizarea dronelor în special pentru a spori securitatea în spaţiul aerian, printre măsurile luate numărându-se obligativitatea unei licenţe pentru cei care le manevrează şi a unui autorizaţii speciale pentru dronele care depăşesc o anumită greutate, relatează agenţia EFE.

De asemenea, toate dispozitivele de acest fel care cântăresc peste 250 de grame vor trebui să poarte şi un număr de identificare cu numele şi adresa proprietarului, astfel încât acesta din urmă să poată fi contactat în eventualitatea unui incident.

În cazul dronelor cu o greutate mai mare de cinci kilograme, va fi necesară emiterea unei autorizaţii speciale, iar proprietarii acestora vor avea nevoie să treacă un examen în urma căruia vor primi un permis care să le dea dreptul să le utilizeze. Titularii acestor permise, cu o valabilitate de zece ani, trebuie să aibă vârsta de cel puţin 17 ani.

Vor fi instituite de asemenea reguli ce interzic manevrarea dronelor deasupra zonelor sensibile, cum ar perimetrele unde se desfăşoară operaţiuni ale poliţiei, precum şi deasupra spaţiilor aglomerate.

O atenţie deosebită este acordată prevenirii riscurilor asupra aviaţiei civile, în urma numeroaselor situaţii când avioane au evitat coliziuni cu astfel de dispozitive în apropierea mai multor aeroporturi din diferite ţări.

În elaborarea noilor măsuri s-a avut în vedere de asemenea protejarea vieţii private. Dronele au ajuns să fie folosite şi de paparazzi pentru a supraveghea diverse evenimente. În anul 2013, un astfel de aparat a 'aterizat' chiar în faţa cancelarului Angela Merkel la un miting electoral.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI